Handel med andelar

Kyrkvindens ägande är uppdelat på 9065 andelar och ca 97% av dessa ägs av de ekonomiska enheterna i Svenska kyrkan. Därtill finns det ett 25-tal privatpersoner som kunde köpa andelar som anställd eller förtroendevald i Svenska kyrkan. Oavsett juridisk status så inträffar de förr eller senare att någon vill sälja av och naturligtvis att någon vill köpa till flera andelar. Priset på andelarna vid dessa transaktioner sätts alltid till vad man kommer överens om och för att transaktionen ska få någon effekt på tilldelningen från elproduktionen måste Kyrkvinden få veta om den.

Överlåtelseavtal

För ändamålet finns ett särskilt överlåtelseavtal som måste undertecknas av både säljare och köpare och sedan sändas in till Kyrkvindens kansli. Vanligast är att överlåtelser sker inom medlemskretsen men ibland sker överlåtelse som följd av dödsfall och åtföljande bouppteckning och i dessa fall måste nya ägaren också söka medlemskap i föreningen. Överlåtelseavtalet kan laddas ner här och blanketten ska sedan skickas till Kyrkvinden Ef, Box 15045 75015 Uppsala eller som inskannad pdf-fil till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kyrkans ramavtal för el

För att dra nytta av de förmånliga priset på el och stödja Bra miljöval måste andelsägarna teckna avtal om el med Fortum Energy. Klicka på länken för att ladda ner avtalsblanketten.

Anna Ersson i Täby har 14 andelar till försäljning. Kontaktuppgift via är mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och telefon är 076-802 95 70. Andelspris enligt överenskommelse med säljaren.

Hans Nyström i Uddevalla har anmält att han har 10 andelar i Kyrkvinden till försäljning. Skriv mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 070-549 17 09. Som alltid, pris enligt överenskommelse!

GJ