WinWind Oy begärs i konkurs

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Den ekonomiska krisen i Europa ser ut att skörda ytterligare ett offer. Leverantören av vinkraftverken i Vindpark Vänern, WinWind Oy har ansökt om rekonstruktion vid Esbo tingsrätt i Finland. Med ansökan försöker man undvika konkurs och träffa nya överenskommelser med en rad fordringsägare. I skrivande stund är det inte klart om tingsrätten beviljar konstruktion eller om konkursen är oundviklig. Se artikel i Borgåbladet&Östra Nylands tidning Winwinds vd Ravichandran Narasimman säger: "Bolagets ekonomiska situation inte förändrats kraftigt under det senaste året och vi strävar efter att göra upp kontrakt med fordringsägarna utanför rätten. Vi väntar på en stor beställning i vår och har bett fordringsägarna att vänta på att finansieringen för ordern säkras".

Vindpark Vänern

Som vi rapporterat tidigare i anslutning till WinWind Sweden ABs konkurs i oktober har vindkraftverken i parken åsamkats stora skador på grund av eftersatt underhåll, speciellt fyra maskiner i den kommunala delen. Vindkraftverken i den privata gruppen har klarat sig bättre och tro det eller ej men vårt eget Andreas (GG7) tuffar fortfarande på med nästan 100% åtkomst. Det är således hyfsat bra för oss men sämre för våra partners i VPV Drift AB. Situationen för WinWind ställer oss i ett prekärt läge vad gäller vindkraftverkens långsiktiga status men från och med i februari har personalen från det konkursade svenska WinWind AB anställts i ett svenskt bolag som kontrolleras av parterna i VPV. En förbättring av service och status på verken har således redan inletts och vad gäller den långsiktiga statusen hyser vi förhoppningar om ett samarbete med övriga ägare av WinWind-kraftverk i Sverige.

Om AT Solaren

AT Solaren är en speciellt framtagen hemsidemall för CMS Joomla som kan användas av olika aktörer inom området förnybar energi - vindkraft och solceller mm. Vi försöker på bästa sätt anpassa den för Kyrkvindens behov